کد خبر : 13358
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۷

برگزاری همایش خوشنویسی و رونمایی از کتاب استاد ابوالفضل ساوجی

برگزاری همایش خوشنویسی و رونمایی از کتاب استاد ابوالفضل ساوجی

حسین محمودی فر رئیس اداره فرهنگ و ارشاداسلامی شهرستان ساوه از برگزاری همایش خوشنویسی و رونمایی از کتاب استاد ابوالفضل ساوجی خبرداد و بیان داشت: این همایش مورخ ۱۸/۱۱/۹۶ رأس ساعت ۱۶ با حضور دکتر حمید رضا قلیچ خانی نویسنده کتاب ابوالفضل ساوجی از خوشنویسان دوره قاجار ،تعدادی از مسئولین،هنرمندان و علاقه مندان به هنرخوشنویسی

حسین محمودی فر رئیس اداره فرهنگ و ارشاداسلامی شهرستان ساوه از برگزاری همایش خوشنویسی و رونمایی از کتاب استاد ابوالفضل ساوجی خبرداد و بیان داشت:

این همایش مورخ ۱۸/۱۱/۹۶ رأس ساعت ۱۶ با حضور دکتر حمید رضا قلیچ خانی نویسنده کتاب ابوالفضل ساوجی از خوشنویسان دوره قاجار ،تعدادی از مسئولین،هنرمندان و علاقه مندان به هنرخوشنویسی در سالن شهیدآوینی برگزار گردید.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاداسلامی در این همایش ضمن تبریک ایام ا… دهه فجر و تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)اظهار داشت: انسان جهت ابراز نظرات و عقاید نیازمند به ابزار و وسایل است که مهمترین آنها زبان و قلم است و از این دو وسیله قلم اهمیت بیشتری دارد.چون اثرش جاویدان است و نوشته تا آخرین دوران حیات بشری باقی می ماند اما اثر زبان هم به صورت خطابه،سخنرانی،مصاحبه اگرکتابت نشود از ذهن محو می شود.

وی افزود: فلسفه وجودی قلم برقراری ارتباط میان مکتب ها،آموختن تجربه ها و تعالی اندیشه ها است.قلم ماندگارترو تأثیرگذار تر و عمیق تر از هر ابزار دیگری برای پیام بری و پیام آوری است از این رو می توان گفت بزرگترین و مهم ترین فلسفه وجودی قلم ، بیان گسترش معارف اسلامی و توحیدی است.

حسین محمودی فر ابراز داشت: نوشتن بهترین وسیله برای بیان افکار افراد است با نوشتن رازها و اندیشه های درونی بروز و ظهور می نماید و هرآنچه در ذهن پیچیده انسان نقش بسته به بیرون تراوش می کند.انسان با نوشتار می تواند منظور خود را به دیگران تفهیم کند.

محمودی فر در ادامه تصریح کرد: خوشنویسان ایران در سده های مختلف با ذوق نو آورانه و خلاق خویش رنگ و جلای خاصی به هنر بخشیده و با عشق و ایمان این درّ گرانمایه را روز به روز جلوه بیشتری بخشیده اند وی گفت سرزمین ایران مهد و خاستگاه هنر در اوج زیبایی و ظرافت بوده است تا آنجا که از دوران باستان تا به امروز میعادگاه هدایت و معنویت و راهی برای انتقال فرهنگ اسلامی ایرانی به سایر ملل بوده است.

دراین همایش دکتر حمیدرضا قلیچ خانی با تشکر از اداره فرهنگ و ارشاداسلامی عنوان داشت: ابوالفضل ساوجی در سال ۱۲۴۸ ق دیده به جهان گشود و خوشنویسی را نزد پدرش آموخت ونخستین نسخه های تاریخ دار نشان می دهد که ابوالفضل از پانزده سالگی به شکل جدی به کتابت پرداخته است و در اوج جوانی به شهرت رسیده است چنانکه در بیست و سه سالگی در تذکره ها ی معتبر آن زمان از خوشنویسی،سخنوری و طبابت وی به نیکی یاد شده است.

وی افزود: ابوالفضل ساوجی درنظرناصرالدین شاه جایگاه خاصی یافت و نگارش بسیاری از کتیبه های آن عصر به وی سپرده شد.

ایشان در ادامه تصریح کرد: این کتاب نخستین پژوهش مستقل درباره ابوالفضل و خاندان ساوجی از منظر کتابت و خوشنویسی است و تمامی اسناد و مدارک شناخته شده از احوال و آثار ابوالفضل معرفی و بررسی شده و علاوه برآثار خوشنویسی به سخنوری و تألیفات وی نیزاشاره شده است.

دکتر قلیچ خانی اظهار داشت: آثار برجای مانده از وی به سه دسته: نسخه های خطی،مرقّعات،قطعه ها و کتیبه ها تقسیم شده و کوشیده ایم تا تک تک آثار را تا حدممکن از نزدیک دیده و مشخصات کامل آن در این کتاب گزارش نماییم.

در این همایش استاد اسماعیلی،رئیس انجمن خوشنویسان شهرستان ساوه اظهارداشت: بی گمان قلم یکی از نعمت های بی بدیل الهی است که خداوند موهبت برخورداری از آن را از ازل درسرنوشت آدمی رقم زده است. وی گفت: نوشتاریکی از مهم ترین راه های گسترش معرفت و پرورش فضیلت شناخته می شود و نگارش از کارآمدترین شیوه های تعمیق فرهنگ ناب دینی به شمار می آید.

اسماعیلی عنوان داشت: یکی از نشانه های نبوت، معجزه است که در هر دوره از تاریخ پیامبران به اذن پروردگار،آن را برای اثبات نبوتشان ارائه کرده اند.دین اسلام به عنوان آخرین و کامل ترین دین الهی نیز معجزه ای به بشریت ارائه کرده است که در هرزمان می تواند پاسخگوی بشریت باشد.قرآن کریم معجزه جاوید پیامبر اسلام کتابت شده از سوی خداوندی است که خالق قلم است.

اجرای مرشد خوانی و رونمایی از کتاب و امضاء کتاب توسط دکتر قلیچ خانی و اهداء آن به اساتید و تعدادی از هنرمندان خوشنویسی از دیگر برنامه های این همایش بود.

 

برچسب ها :

ناموجود