کد خبر : 21375
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۹

نخستین بیمارستان دامپزشکی استان مرکزی در ساوه افتتاح می‌شود

نخستین بیمارستان دامپزشکی استان مرکزی در ساوه افتتاح می‌شود

داوود سرمدی به مناسبت ۱۴ مهرماه روز دامپزشکی در گفت‌وگو با پایگاه خبری ساوه نار وظایف این شبکه را در کنترل بیماری‌ها و پایش دام و طیور بسیار مهم تلقی و اظهار کرد: شبکه دامپزشکی وظایف مهمی را در کنترل بیماری‌ها خصوصا بیماری‌های مشترک بین دام و انسان دارد چنانکه اگر این کنترل و پایش‌ها

داوود سرمدی به مناسبت ۱۴ مهرماه روز دامپزشکی در گفت‌وگو با پایگاه خبری ساوه نار وظایف این شبکه را در کنترل بیماری‌ها و پایش دام و طیور بسیار مهم تلقی و اظهار کرد: شبکه دامپزشکی وظایف مهمی را در کنترل بیماری‌ها خصوصا بیماری‌های مشترک بین دام و انسان دارد چنانکه اگر این کنترل و پایش‌ها نباشد تخت‌های بیمارستانی پاسخگوی بیماران نخواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه پیشگیری با هزینه‌های پایین از درمان با هزینه‌های بالا در زمینه بیماری‌های مشترک انسان و دام جلوگیری می‌کند، افزود: اگر واکسینه دام و طیور توسط شبکه دامپزشکی انجام نشود و تست‌های لازم در خصوص کنترل بیماری‌ها صورت نگیرد هزینه‌های سنگینی به مردم و جامعه تحمیل خواهد شد. 

سرمدی با اشاره به اینکه سرمایه کشور ما بعد از نفت دام است، گفت: بالغ بر ۷۰ میلون راس دام سبک و سنگین و همین میزان طیور در کشور وجود دارد که اگر بیماری آنها کنترل و پشیگیری‌های لازم صورت نگیرد در عرض یکسال این سرمایه رو به نابودی خواهد رفت. 

رئیس شبکه دامپزشکی ساوه از وجود ۸۰۰ بیماری مشترک بین دام و انسان خبر داد و اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال جاری بیش از ۵۴۰ هزار دام سبک و سنگین در سطح شهرستان در برابر بیماری‌های مختلف واکسینه شده‌اند که بیشترین مورد مربوط به تزریق واکسن تب برفکی و آبله گوسفند و بز بوده است.

سرمدی اضافه کرد: برای جلوگیری از انتقال بیماریء‌های بین انسان و دام نیز تست‌های مختلفی اعم از تست سل، تست مائین اسب و خونگیری جهت آزمایش بروسلوز انجام شده و واکسیناسیون هاری سگ، شاربن دام سبک و سنگین و همچنین واکسیناسیون بروسلوز انجام شده است. 

وی در ادامه به بیان آمار کشتار ۶ ماهه سال جاری در سطح شهرستان پرداخت و ادامه داد: ۲ میلیون و ۵۰۲ هزار عدد طیور طی این مدت کشتار شده که وزن این میزان کشتار ۶ هزار و ۱۱۲ تن بوده است. 

رئیس شبکه دامپزشکی ساوه تصریح کرد: در مدت مذکور ۵ هزار و ۲۹۴ راس دام سبک و سنگین نیز کشتار شده که وزن لاشه استحصالی از این کشتار بالغ بر ۳۴۶ تن برآورد شده است. 

وی همچنین تعداد جوجه ریزی برای مرغ گوشتی را ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار قطعه عنوان کرد و از جوجه ریزی ۱۳۰ هزار قطعه ای برای تخمگذاری خبر داد. 

سرمدی میزان تولید گوشت مرغ، قرمز و تخم مرغ را بیش از نیاز شهرستان دانست و بیان کرد: با بررسی جمعیت شهری و میزان کشتار هر فرد ماهانه ۲ کیلو گوشت مرغ و یک کیلو گوشت قرمز مصرف می‌کند و مازاد دام و کشتارهای شهرستان به استان های همجوار ارسال می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی ساوه از ثبت بیش از ۳ هزار مورد بازرسی طی ۶ ماهه نخست سالجاری از اماکن مرتبط با پروتئین حیوانی خبر داد و اظهار داشت: این بازرسی‌ها از قصابی‌ها، مراکز عرضه مرغ و تخم مرغ و عسل، کشتارگاه‌ها، فروشگاه‌های بزرگ و اماکنی است که با پروتئین حیوانی سر و کار دارند  صورت گرفته که منجر به صدور ۲۲۱ مورد تذکر و ارجاع ۶۵ پرونده به مراجع قضایی شده است . 

وی عنوان کرد: در پی این بازرسی‌ها ۱۸ تن گوشت مرغ و حدود ۱٫۵ تن گوشت قرمز فاسد یا تاریخ مصرف گذشته یا غیرقابل مصرف ضبط و امحا شده است. 

رئیس شبکه دامپزشکی ساوه از افتتاح نخستین بیمارستان دامپزشکی استان مرکزی در ساوه در روز ۱۵ مهرماه و با حضور مسئولان استان خبر داد و گفت: در حال حاضر در سطح شهرستان ۷ درمانگاه دامپزشکی، ۲ آزمایشگاه و ۶ داروخانه وجود دارد که به بیماری دام و طیور رسیدگی می‌کنند.

سرمدی با تاکید بر اینکه از نظر دارویی و درمانی در بخش حیوانات مشکلی در سطح شهرستان نداریم، گفت: در هر داروخانه، درمانگاه و آزمایشگاه از دکترهای دامپزشک و کارشناسان مربوطه استفاده می‌شود همچنین درمانگاه‌ها به عنوان مراکز واکسینه امور واکسیناسیون دام‌ها را انجام می‌دهند.

برچسب ها :

ناموجود