نیاز مبرم ساوه به کتابخانه مرکزی / سرانه فضای مطالعه ساوه در رتبه آخر استان
محمد اشرفیان در گفتگو با پایگاه خبری ساوه نار که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد گفت : بیست و هشتمین دوره هفته کتاب و کتابخوانی و روز کتابدار از ۲۴ تا ۳۰ آبان با شعار ” دانایی , مانایی ” با اجرای برنامه هایی در سطح شهرستان گرامی داشته شده است .
محمد اشرفیان در گفتگو با پایگاه خبری ساوه نار که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد گفت : بیست و هشتمین دوره هفته کتاب و کتابخوانی و روز کتابدار از ۲۴ تا ۳۰ آبان با شعار ” دانایی , مانایی ” با اجرای برنامه هایی در سطح شهرستان گرامی داشته شده است .
وی افزود : در حال حاضر و به علت شیوع بیماری کرونا تمامی فعالیت های کتابخانه ها بصورت مجازی دنبال میشود و مراجعات حضوری اعضا در این ایام به شدت کاهش یافته است .
مدیر امور کتابخانههای عمومی شهرستان ساوه از عضویت بیش از ۱۰ هزار نفر در کتابخانه های سطح شهرستان خبر داد و گفت : در حال حاضر در سطح شهرستان ۷ کتابخانه نهادی و ۲ کتابخانه مشارکتی وجود دارد که از این تعداد چهار باب کتابخانه در سطح شهر ساوه، ۲ باب در شهرهای غرق آباد و نوبران و یک باب در روستای ستق و ۲ کتابخانه مشارکتی نیز در زندان و مهمانسرای شهید ناصری محل سکونت اتباع افغانستان مستقر است.
اشرفیان سرانه فضای مطالعه در شهرستان ساوه بسیار کم قلمداد کرد و گفت : طبق برنامهریزی و افق ۱۴۰۴ شهرستان ساوه باید ۲۴ هزار متر مربع زیربنای کتابخانهای با جمعیت فعلی ۳۰۰ هزار نفره داشته باشد اما در حال حاضر این سرانه ۴ هزار متر مربع است و در استان در جایگاه آخر قرار داریم که در شان شهرستان ویژه ساوه نیست .
وی تصریح کرد : در حال حاضر و با پیگیری های صورت گرفته توسط ادارات و نهادهای مربوطه زمینی به مساحت ۲۶۰۰ متر جهت ساخت کتابخانه در شهرک علوی در نظر گرفته شده که اقدامات لازم برای تملک در حال انجام است و امیدواریم با تخصیص بودجه در سال آتی عملیات ساخت و تجهیز آن آغاز شود.
محمد اشرفیان از راه اندازی یک کتابخانه نهادی در شهر صنعتی کاوه در آینده ای نه چندان دور خبر داد و گفت : شهر آوه نیز تعدادی زمین برای ایجاد یک کتابخانه به اداره کتابخانه ها پیشنهاد کرد که با کارشناسی های صورت یکی از زمین ها مورد استقبال قرار گرفت و امیداست با برنامه ریزی های صورت گرفته برای مردم آوه نیز یک کتابخانه در خور شان تاسیس شود .
مدیر امور کتابخانههای عمومی شهرستان ساوه گفت : با دهیاران و شوراهای روستاهای طرازناهید , نورعلیبیک و یل آباد نیز مذاکراتی صورت گرفته که در صورت قراردادن فضای مناسب برای ایجاد کتابخانه , علاوه بر تجهیز و بازسازی مکان مشخص شده , نیروی انسانی برای ایجاد کتابخانه در این روستاها نیز در اختیار آنان قرار داده خواهد شد.
وی تعداد نسخ موجود در سطح کتابخانه های شهرستان را بیش از ۱۰۰ هزار جلد عنوان کرد و ادامه داد : توسعه فضای کتابخانه ای از مهم ترین برنامه های این اداره است که در این راستا برنامه ای پیشنهاد شده که در ۹ منطقه بازآفرینی شهری از محل بودجه فرهنگی شهرداری کتابخانه تاسیس و در اختیار اداره کتابخانه قرار بگیرد تا نسبت به تجهیز آن اقدام شود.
اشرفیان به مشکلات موجود در مسیر ساخت کتابخانه مرکزی در ساوه نیز اشاره کرد و گفت : در سال ۱۳۹۰ و با سفر رئیس جمهور وقت به ساوه , زمینی به مساحت ۵ هزار متر مربع برای ساخت کتابخانه مرکزی این شهر در اختیار نهاد کتابخانه های عمومی قرار گرفت که با پیگیری های مکرر در سال ۹۵ برگه واگذاری به این نهاد اعطا شد.
وی افزود : در سال بعد اما به دلیل اختلافات بوجود آمده بین شهرداری و منابع طبیعی این زمین از نهاد کتابخانه ها بازپس گرفته شد و در اختیار منابع طبیعی قرار گرفت و عملا تاسیس کتابخانه مرکزی در هاله ای از ابهام قرار گرفت.
مدیر امور کتابخانههای عمومی شهرستان ساوه ساخت کتابخانه مرکزی را نیاز مبرم برای مردم شهر ساوه دانست و ادامه داد : امیدواریم با رایزنی هایی که در حال انجام است زمین مذکور برای ساخت یک کتابخانه در شان مردم ساوه در اختیار این نهاد قرار گیرد .
وی همچنین به تلاش ها برای ایجاد انجمن خیرین در حوزه کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و خواستار مشارکت خیرین برای ساخت و تجهیز کتابخانه ها در سطح شهرستان شد