خود مراقبتی باعث کاهش ۵۰ درصدی بستری میشود
به گزارش پایگاه خبری ساوه نار , دکتر محمود کریمی ظهر امروز در چهارمین مجمع سلامت شهرستان لازمه توسعه پایدار را سالم بودن جامعه و انسان ها از نظر سلامت دانست و گفت : اگر بتوانیم فقط تغذیه را اصلاح کرده و سبک غذای سالم را در پیش بگیریم شاید ۸۰ درصد بیماری رها را
به گزارش پایگاه خبری ساوه نار , دکتر محمود کریمی ظهر امروز در چهارمین مجمع سلامت شهرستان لازمه توسعه پایدار را سالم بودن جامعه و انسان ها از نظر سلامت دانست و گفت : اگر بتوانیم فقط تغذیه را اصلاح کرده و سبک غذای سالم را در پیش بگیریم شاید ۸۰ درصد بیماری رها را کنترل خواهیم کرد .
وی با بیان اینکه موضوع خودمراقبتی از حدود ۵۰ سال قبل مطرح شده است گفت : این موضوع در اجلاسیه سازمان جهانی بهداشت بواسطه افزایش سواد سلامتی مردم اعلام شده و تاکید شده بود که نمیتوان با قرنطینه و واکسن سلامت مردم را تامین کرد و مردم باید در موضوع خود مراقبتی بیشتر فعال باشند .
سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه رتبه اول مرگ و میر در جهان را مربوط به بیماری های غیرواگیر دانست و گفت : در این نوع بیماری ها فقط مراقبت نیاز است و درمان هایی که صورت میگیرد نقش نگهدارنده برای جلوگیری از پیشرفت بیماری دارد .
وی با اشاره به اینکه خود مراقبتی تا پنجاه درصد میزان بستری را کاهش میدهد خاطرنشان کرد : خود مراقبتی به اقدامات قبل از بیماری گفته میشود تا فرد برای سالم نگه داشتن خود و خانواده خود به رعایت برخی نکات میپردازد و از یک سری عادات دوری میکند .
کریمی مصرف خود سرانه دارو را یک معضل اجتماعی و اقتصادی دانست و گفت : گران شدن هزینه های ویزیت , تجربه قبلی از بیماری و همچنین مشاوره های نادرست از مهمترین دلایل مصرف خود سرانه دارو در کشورم است که به نوعی مخاطره تبدیل شده است .
سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه اضافه کرد : استفاده از دارو در کانال های صحیح خود عوارضی نیز بهمراه دارد و باید تا میتوانیم از مصرف دارو خودداری کنیم حال آنکه تهیه برخی داروها از درگاه های غیرمجاز پیامدهای زیانده بیشتری خواهد داشت.
وی میانگین اقلام دارویی تجویز شده توسط پزشکان در کشور را ۳٫۵ برابر استاندار دنیا دانست و گفت : چین که بیش از ۱۲ برابر ایران جمعیت دارد مصرف دارویی به اندازه ایران دارد و متاسفانه اینطور باب شده که اگر پزشکی دارو تجویز نکند یعنی تشخیص درستی نداده است.
محمود کریمی تصریح کرد : درحالی دنیا در حال رفتن به سمت مصرف کمتر دارو و خود مراقبتی است که ایران در مصرف آنتی بیوتیک جزء سه کشور اول دنیاست و بین ۴۰ تا ۶۰ درصد آنتی بیوتیک هایی که استفاده میشود نیز اصلا لزومی به تجویز نداشته است.
وی با بیان اینکه مجمع سلامت نیاز به یک همدلی و اتحاد در اجرای دستورالعمل ها دارد گفت : طرح تعالی و عدات نظام سلامت پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه عدالت آموزشی و بهداشتی درمانی مطرح شده و هدف کلی این طرح آن است که شاخص های سلامت را ارتقا دهیم.
وی مبارزه با فسااد و تعارض منافع و همچنین خود مراقبتی را از بحث های مورد تاکید در این سند دانست و گفت : طرح تحول سلامت بعنوان طرح عدالت و تعالی نظام سلامت کلید خورده است و مبارزه با فساد و عدالت برای ارتقا سلامت کشور نفعی جز برای مردم نخواهد داشت
رئیس شبکه دامپزشکی ساوه نیز با بیان اینکه در این حوزه پیشگیری از بیماری های مشترک انسان و دام مورد تاکید است گفت : دامپزشکی یکی از ارکانی است ک بخشی از ۷۵ درصد سهم سلامت و بهداشت جامعه را دارد میباشد .
دکتر سرمدی افزود : از ۱۵۰۰ بیماری عفونی که انسان را درگیر میکند حدود ۸۰۰ عدد مشترک بین انسان و دام است که برخی از آنها مثل هاری بصورت مستقیم و برخی نیز مثل فرآورده ها از طریق گوشت و لبنیات به انسان منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه در سطح شهرستان بیش از ۱۰۰ هزار راس دام سنگین داریم که بیش از ۶۰ هزار راس آن در محدوده آوه است : در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار راس دام سبک داریم که در سطح شهرستان پراکنده است و کنترل واحدهای دامی و پرورشی بصورت دوره ای انجام میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی ساوه گفت : در حال حاضر در شهرستان ۹ واحد کارخانه تولید خوراک دام و کنستانتره وجود دارد , ۳ واحد تولید مکمل دارویی , یک بیمارستان دامپزشکی , شش درمانگاه و شش داروخانه نیز فعال هستند که وظیفه کنترل آنها بر عهده این مرکز است.
وی با بیان اینکه کلیه مرغداری ها از زمان جوجه ریزی تا کشتار زیر نظر پزشک مستقر قرار دارد گفت : در پروسه تولید ، توزیع و پخش همواره در کنار معاونت بهداشتی هستیم و دستگاه های متولی هستیم و آماده هرگونه همکاری در این خصوص خواهیم بود.
به گفته وی شبکه دامپزشکی ساوه به پزشکان تاکید کرده است که با توجه به بازگشت آنتی بیوتیک ها از طریق چرخه به خود مردم , در استفاده از آنها دقت کافی را داشته باشند