آیا فرمانداری ساوه “ویژه” است؟
به گزارش پایگاه خبری شهرستان ساوه به نقل از تسنیم, ساوه از شهرهای استان مرکزی و یکی از شهرها و مناطق باستانی بازمانده از دوره ساسانی است که از شمال به شهرستان زرندیه و استان قزوین، از جنوب به شهرستان تفرش و استان قم، از شرق به استان تهران و قم و از غرب و جنوب غربی به استان
به گزارش پایگاه خبری شهرستان ساوه به نقل از تسنیم, ساوه از شهرهای استان مرکزی و یکی از شهرها و مناطق باستانی بازمانده از دوره ساسانی است که از شمال به شهرستان زرندیه و استان قزوین، از جنوب به شهرستان تفرش و استان قم، از شرق به استان تهران و قم و از غرب و جنوب غربی به استان همدان و شهرستان کمیجان محدود میشود.
سال ۸۷ و در پی تصمیم هیئت دولت وقت مصوب شد تا شهرستان ساوه که دومین شهر بزرگ و صنعتی استان مرکزی قلمداد میشود با اختیارات خاص به عنوان فرمانداری ویژه معرفی شود.
فرمانداری ویژه یکی از مراکز دولتی وابسته به وزارت کشور است که ازنظر سلسلهمراتب اداری فراتر از فرمانداری و رده پایینتر از استانداری قرار دارد به طوری که فرمانداری ویژه بخش عمدهای از اختیارات استانداری را دارد و تشکیلاتی است که از فرمانداری گستردهتر، توانمندتر و بزرگتر ولی از استانداری کوچکتر و محدودتر است.
این مرکز در شهرستانهایی که سه شاخص از میان شاخصهای پنجگانهٔ خاص را دارا هستند، تاسیس میشود که شهرستان ساوه به عنوان تنها استان مرکزی است که دارای فرمانداری ویژه است.
هرچند فرمانداری ویژه شدن برای شهرستان ساوه در روی کاغذ میتواند یک مزیت باشد اما در فعل و عمل متاسفانه شهرستان ساوه به رغم تمام ظرفیتهایی که بعضا ظرفیتهای منحصر به فردی هستند نتوانسته آنطور که شایسته این شهرستان است موثر باشد.
به طوری که در سالهای اخیر این موضوع بارها مورد انتقادات مسئولان شهری قرار گرفت طوری که رئیس شورای شهر ساوه اواخر سال ۹۶ با انتقاد از وضعیت فرماندار ویژه بودن ساوه اعلام کرد ” ساوه فقط عنوان فرمانداری ویژه را یدک میکشد”.
در کنار این اسفندماه ۹۶ بهاروند فرماندار ساوه هم از این وضعیت انتقاد کرد و اظهار داشت “ساختار فرمانداری ویژه ساوه ضعیف بوده و اختیارات مدیران ساوجی محدود است”.
مستندات لازم برای باقی بودن ساختار فرمانداری ویژه ساوه ارائه خواهم داد
درحالی که در هفته های اخیر زمزمههایی مبنی بر برداشته شدن عنوان فرمانداری ویژه از فرمانداری ساوه به گوش میرسد مسئولان ارشد و اصلی شهرستان ساوه با انتقاد از این اتفاق احتمالی به شدت واکنش نشان دادند، هرچند در این مدت مسئولان ارشد استانی تنها به یکی، دو مصاحبه محدود بسنده کردند.
با این حال فتحالله حقیق معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار مرکزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم نسبت به سوالی مبنی بر حذف فرمانداری ویژه از فرمانداری شهرستان ساوه واکنش نشان داد و اظهار داشت: ساختار فرمانداری ویژه شهرستان ساوه همچنان به قوت خود باقی است زیرا این مصوبه دولت است و هیچ نهاد و ارگانی حق دخالت و تصمیم گیری در این خصوص را ندارد.
حقیقی افزود: برای برخورداری از ساختار فرمانداری ویژه چند ویژگی وجود دارد که باید هر شهرستان ساوه داشته باشد و در سال ۱۳۸۷ با تصمیم هیئت وزیران ۹ شهرستان در سطح کشور از ساختار فرمانداری ویژه برخوردار شدند و شهرستان ساوه نیز جزو این شهرستانها بود.
وی با تاکید بر اینکه هر آنچه که به عنوان قانون و دستورالعمل مصوبه دولت است حذف شدنی نیست، گفت: در سال ۱۳۸۷ با تصمیم هیئت وزیران ۹ شهرستان از جمله شهرستان ساوه در زمره شهرستانهایی قرار گرفتند که از ساختار فرمانداری ویژه برخوردار شدند و بنابراین فرمانداری ساوه همچنان ویژه است و با همین ساختار باقی خواهد ماند.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار مرکزی تصریح کرد: به منظور پایان دادن به این شایعات مستندات و مدارک لازم در این خصوص وجود دارد و پنج شنبه که جلسه پرسش و پاسخ در شهرستان زرندیه داریم مستندات لازم را به خبرنگاران ارائه خواهم داد.
به گزارش تسنیم، حال باید دید این بار هم این وعده همچون وعدههای پیشتر که داده شد و هیچگاه تحقق نیافت قولی تحقق نیافتنی است یا این بار معاون سیاسی استاندار مرکزی مدارکی که اعلام کرده را در اختیار اهالی رسانه استان میگذارد؟
گزارش از لیلا گراوند