ساوه در کجای کار اجرای طرح اقدام ملی مسکن است؟
به گزارش پایگاه خبری ساوه نار , صالح کربلایی حسنی دوشنبه ۳۰ فروردین ماه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: یکی از نیازهای اساسی مردم در ساوه تولید مسکن است که در طرح اقدام ملی، همه تلاش مجموعه راه و شهرسازی استان مرکزی برای کاهش هزینه متقاصیان در احداث این واحدها بکار گرفته شده است.
به گزارش پایگاه خبری ساوه نار , صالح کربلایی حسنی دوشنبه ۳۰ فروردین ماه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: یکی از نیازهای اساسی مردم در ساوه تولید مسکن است که در طرح اقدام ملی، همه تلاش مجموعه راه و شهرسازی استان مرکزی برای کاهش هزینه متقاصیان در احداث این واحدها بکار گرفته شده است.
وی در تشریح وضعیت پیشرفت پروژههای طرح اقدام ملی ساوه ادامه داد: ملزومات اصلی پروژههای عمرانی اخذ مجوز ساخت از شهرداری است که برای مثال جهت اخذ این مجوز برای پروژه شهرک علوی، مبلغ ۱۰ میلیارد تومان عوارض محاسبه و تعیین شده بود که برای کاهش هزینه ها، با پیگیری استاندار استان مرکزی، فرماندار ساوه و مدیرکل راه و شهرسازی استان و مساعدت شهرداری ساوه، مبلغ عوارض این پروژه به حدود دو میلیارد۳۰۰ میلیون تومان کاهش یافت که این مهم در ادامه روند احداث پروژه و سرجمع هزینهها بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی زمان اجرای رسمی پروژههای اقدام ملی مسکن را از زمان صدور پروانه ساختمانی عنوان و بیان کرد: تا قبل از صدور پروانه ساختمانی، مشخص نبودن مهندسین ناظر پروژه ها، عملا اجرای این طرح مهم را غیر ممکن و غیر اصولی میکرد و از طرفی در برههای که تلاش میشد با کاهش هزینه صدور پروانه ساختمانی، هزینه متقاضیان کاهش یابد در چندین مورد با تعطیل شدن پروژه، کار با مشکلات عدیدهای روبرو شد که نهایتا در بهمن ماه؛ با صدور پروانه ساختمانی پروژههای شهرک علوی و شهرک فجر توسط شهرداری؛ ساخت پروژه های مسکن طرح اقدام ملی عملا در این شهر آغاز شد، ضمن اینکه پروانه ساختمانی پروژه ۹۸۰ واحدی کوی مهر در آخرین روز سال ۱۳۹۹ صادر شد و عملا شروع عملیات عمرانی این پروژه از ابتدای سال۱۴۰۰ است.
رئیس اداره راه و شهرسازی ساوه و زرندیه سهمیه اختصاص یافته در طرح ملی مسکن برای شهر ساوه را ۱۶۲۰ واحد بیان کرد و افزود: با پیگیری و رایزنیهای انجام شده و دستور مدیرکل راه و شهرسازی استان توانستیم در سومین فاز اجرای پروژه شهید بهشتی؛ تعداد واحدها را افزایش داده و برای ۳۰۰ خانوار ساوجی ظرفیت جدید ایجاد کنیم تا بتوانیم فراتر از ظرفیت در نظر گرفته شده برای متقاضیان واجدالشرایط اقدامی اساسی داشته باشیم.
حسنی انجام امور انتخاب پیمانکار و زیرساخت و تجهیز کارگاه و ایجاد بچینگ با رعایت استانداردها برای تسریع در بتن ریزی در پروژهها را از ویژگی پروژههای ساوه در صرفه جویی زمان اجرا برشمرد و ادامه داد: جهت تسریع در عملیات عمرانی در پروژه شهرک فجر ساوه؛ همزمان با انجام عملیات خاکبرداری و تسطیح زمین عملیات ساختمانی هم همزمان با خاکبرداری در حال انجام است.
وی در خصوص سپردههای متقاصیان نیز اضافه کرد: برخی افراد که در فاز اول طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کرده بودند، مهر ماه سال گذشته کار واریز وجه خود را همزمان با سراسر کشور آغاز کردند که این متقاضیان بدون دغدغه قرعه کشی و اولویت بندی؛ صاحب امتیاز این واحدها شدند و سایر متقاصیان نیز در فاز دوم و بر حسب اولویت قرعه کشیِ اسامی اعلام شده، از آبان ماه شروع به واریز وجه اولیه کردند. البته همه این افراد آورده خود را در حسابهای شخصی خودشان نزد بانک مسکن واریز کرده اند و این حساب های کوتاه مدت از سود ۱۰ درصد بهره مند میشوند، پس متقاضیانی که سریعتر تکمیل وجه کرده اند سود بیشتری به حساب آنها تعلق گرفته که این موضوع قابل استعلام است.
حسنی در خصوص وجود برخی شایعات مبنی بر عقب بودن پروژههای ساوه نسبت به سایر شهرهای کشور نیز گفت: در برخی پروژههایی که دارای پیشرفت فیزیکی بالا هستند، سازندگان تمایل دارند واحدهای خود را در قالب طرح اقدام ملی، برای استفاده از مزایای آن اجرا کنند و این به معنای عقب بودن پروژههای ساوه نیست و نباید تلاشهای صورت گرفته نادیده گرفت. قطعا با توجه به تلاشهای صورت گرفته از جمله مکانیابی و تأمین زمین، ثبت نام و پالایش متقاضیان، انتخاب پیمانکار، اخذ پروانه ساختمانی، تجهیز کارگاه و شروع عملیاتی عمرانی با پیشرفتهای فیزیکی حال حاضر، پرژه های ساوه در مقایسه با پروژههایی که از بدو شروع طرح اقدام ملی شروع به انجام مراحل فوق کردهاند جزو شهرهای پیشتاز در طرح اقدام ملی مسکن است.
وی خاطر نشان کرد: این پروژهها نیاز به تامین مالی توسط متقاصیان دارد که در مراحل بعدی برای واریز وجههای بعدی اطلاع رسانی خواهد شد.